Na VŠE proběhla CEMS Peer Review

Ve dnech 24. až 26. března 2021 proběhla na Vysoké škole ekonomické v Praze tak zvaná CEMS Peer Review, neboli hodnotící proces programu CEMS. Událost, která běžně probíhá formou návštěvy hodnotícího týmu přímo na dané vysoké škole, musela být letos kvůli epidemické situaci přenesena plně do online prostoru.

CEMS je globální strategická aliance prestižních „business schools“ a nadnárodních společností zaměřená na vzdělávání a přípravu budoucích generací manažerů. CEMS sdružuje vysoké školy ze 34 zemí celého světa (z každé země může být členem pouze jedna „business school“) a spolupracuje s téměř 70 firemními partnery. Cílem této aliance je nabídnout studentům kombinaci vysoce kvalitního vzdělání a profesní zkušenosti z nadnárodního korporátního prostředí.

Cílem Peer Review je vyhodnotit program CEMS a poskytnout zpětnou vazbu Fakultě podnikohospodářské, která na VŠE program CEMS realizuje v rámci navazujícího magisterského studijního programu International management, pro možná zlepšení. Peer Review je také nástrojem, který umožňuje udržet společnému programu (joint degree) 34 vysokých škol jednotný standard kvality.  Hodnocení probíhá zhruba jednou za pět let.

Členy týmu Peer Review ustanoveného pro VŠE jsou Philippe Gregoire, profesor financí, proděkan a akademický ředitel CEMS na Louvain School of Management, Joseph Salvacruz, profesor obchodní praxe a akademický ředitel na HKUST Business School a Nicole de Fontaines, generální tajemnice CEMS Global Alliance.

Během online návštěvy se hodnotící komise potkala s rektorkou VŠE prof. Machkovou, která je členkou strategického výboru CEMS, prorektorem pro mezinárodní vztahy prof. Hnilicou, vedením Fakulty podnikohospodářské, učiteli, studenty i absolventy programu International management.