V anketě Top ženy Česka uspěly opět i zástupkyně VŠE

Hospodářské noviny vyhlásily již 17. ročník ankety TOP ženy Česka. VŠE je v něm opět reprezentována nejen úspěšnými absolventkami, ale také rektorkou, která byla zařazena do výběru 25 nejvlivnějších žen veřejné sféry. Odborná porota vybírala nejvýznamnější ženy roku 2021 ve čtyřech kategoriích – TOP manažerka, TOP podnikatelka, TOP žena veřejné sféry a TOP ženy start-upu.

Absolventky VŠE, zakladatelka logistické společnosti Zásilkovna Simona Kijonková a finanční ředitelka PPF Kateřina Jirásková, získaly nejvyšší ocenění v kategorii TOP podnikatelka respektive TOP manažerka. Mezi nejúspěšnějšími ženami figurovaly i další bývalé studentky VŠE. Na druhém a třetím místě v kategorii TOP podnikatelka skončila Petra Kutnarová, spolumajitelka skupiny DEK, a Radka Prokopová, výkonná ředitelka a spolumajitelka společnosti Alca plast. Dále jsou v žebříčku zmíněny např. Diana Rádl Rogerová, řídící partnerka a ředitelka pro strategii pro oblast střední Evropy společnosti Deloitte, a Jaroslava Rezlerová, generální ředitelka Manpower Group.

Cílem projektu je zviditelnit úspěšné ženy ze soukromé i veřejné sféry. Příběhy úspěšných žen mají inspirovat jejich následovnice a také upozorňovat na témata, jako jsou rovné pracovní příležitosti a působení žen na pozicích s rozhodovacími pravomocemi. Při sestavování finálního výběru hodnotí odborná porota nominované dámy podle jejich vlivu, výkonu, podnikatelského příběhu a společenského přínosu firem či institucí, v kterých působí, ale i podle jejich soukromých aktivit.