Open Science Week 2023

Open Science Week 2023 je tu!

Již od roku 2008 se po celém světě každoročně slaví Týden otevřeného přístupu (tzv. Open Access Week), jehož cílem je rozšířit povědomí o otevřeném přístupu. VŠE se i letos s hrdostí přidává k oslavě v rámci unikátního Open Science Weeku 2023.

Tato akce přináší týden nabitý tématy spojenými s otevřenou vědou (Open Science), správou výzkumných dat (Research Data Management), otevřeným přístupem (Open Access), občanskou vědou (Citizen Science) a právními aspekty otevřené vědy. Instituce z celé České republiky poprvé spojily své síly, aby nabídly jedinečný zážitek.

Napříč českými městy, každý den přinese jiný pohled na svět otevřené vědy. Vše se odstartuje dnes, 16.10 v Praze (Open Science, jak začít?) a bude pokračovat v Ostravě (Správa výzkumných dat), Brně (Otevřená věda a právo: Jak se neztratit v džungli?), Liberci (Open Access: i v dobrém časopise je možné publikovat zdarma) a celá akce se zakončí v Olomouci (Ozvěny Open Science a Citizen Science ve vědecké komunitě).

Můžete se těšit nejen na české, ale také mezinárodními řečníky, praktické ukázky, sdílení bohatých zkušeností a živé diskuse.

Veškeré informace lze nalézt na stránkách AKVŠ na tomto odkazu.