Výstava Czechia through Foreign Eyes

V letním semestru 2023/24 uspořádalo Oddělení zahraničních styků VŠE fotografickou soutěž pro zahraniční studenty s názvem „Czechia through Foreign Eyes“ („Česko očima cizinců“). Soutěže se mohli zúčastnit všichni zahraniční studenti zapsaní do českých a anglických studijních programů a také výměnní studenti. Hlavním cílem soutěže bylo podpořit mezinárodní rozměr VŠE a ukázat, jak zahraniční studenti vnímají Českou republiku.

Do soutěže bylo přihlášeno více než 60 fotografií a 40 nejlepších je v současné době vystaveno v atriu Likešovy auly. Výstava byla zahájena 10. května 2024 a potrvá do 7. června 2024.

Přihlášené fotografie prošly hodnocením jak ze strany Oddělení zahraničních styků VŠE, tak ze strany studentů prostřednictvím internetového hlasování. Vítězné práce byly vyhlášeny během předávání cen, které se konalo ve čtvrtek 16. května 2024. Vítězi se stali:

(1) Alessia Vaccari (Itálie) – Mlžná Praha, Karlův most

(2) Illia Kaminskyi (Ukrajina) – Šedý večer, Praha, Nákladové nádraží Žižkov

(3) Lizi Kiladze (Gruzie) – Lennonova zeď, Praha

Fotografie Felipeho Garcii Gomese (Brazílie) s názvem „Zázrak Prahy, z Karlova mostu naproti Pražskému hradu.“ byla vybrána jako nejlepší na základě hlasování studentů.

Věříme, že jsme založili tradici, která bude pokračovat i v dalších letech.

Výstava Czechia through Foreign Eyes