VŠE spustila nový koordinační projekt Horizontu Evropa

Rádi oznamujeme, že od 1. června 2024 se VŠE stává koordinátorem projektu Horizont Evropa s názvem „Enhancing Research and Innovation Synergies for Schools of Economics and Business“ (RIS4SEB).

Projekt vznikl v roce 2023 díky úzké spolupráci Oddělení vědy a výzkumu s Projektovou kanceláří. Jeho hlavním cílem je posílit konkurenceschopnost Vysoké školy ekonomické a dalších partnerů konsorcia tak, abychom se mohli plnohodnotně etablovat na mapě Evropského výzkumného prostoru.

Tříletý projekt zahrnuje partnery:

  • Università Commerciale Luigi Bocconi z Itálie
  • Ekonomickou fakultu z Kaunas University of Technology v Litvě
  • a Estonian Business School z Estonska.

Pro projekt připravujeme sociální sítě i vlastní webovou stránku. Do té doby můžete projekt sledovat na stránkách CORDIS Evropské komise: CORDIS.

Nejzásadnějšími výstupy projektu budou strategie klíčové pro úspěch jednotlivých partnerů na poli mezinárodního výzkumu a efektivní přenos know-how z rozvojových a operačních programů do programů pro výzkum a inovace, jako je Horizont Evropa, ale i nadcházející 10. rámcový program EU.

Jedná se o:

  • Sdílenou strategii pro internacionalizaci,
  • HR strategii zaměřenou na udržení talentu,
  • Strategii pro Research management.

Projekt jsme zahájili tradičním kick-off setkáním všech partnerů. V galerii si můžete prohlédnout fotografie z akce.

O tom, na jakých kanálech budete moci sledovat průběh projektu a také naše výstupy, které budeme zveřejňovat v otevřeném režimu, vás budeme brzy informovat!

V případě dotazů se neváhejte obrátit na koordinátory projektu: Aneta Kašlíková (aneta.kaslikova@vse.cz) & Jiří Hájek (jiri.hajek@vse.cz).

VŠE spustila nový koordinační projekt Horizontu Evropa