Noc Vědců 2024 na VŠE! 

27. září
2024

Jako každý rok, i letos bychom vás rádi pozvali na Noc Vědců, která se uskuteční v pátek 27. září od 17:00 hodin. Letošním tématem je „Proměna“ a na VŠE jsme si připravili bohatý program jak v Praze, tak opět také v Jindřichově Hradci. 

Jaké proměny bude možné zažít na VŠE?  

V současnosti jedna z nejdiskutovanějších proměn našeho nejen pracovního života. Během přednášky “ChatGPT vs. člověk – kdo s koho?” kterou si připravila Fakulta informatiky a statistiky můžete zjistit, zda dokážete rozeznat tvorbu AI od tvorby člověka. Také můžete zjistit, jak využít AI ke studiu na přednášce “Umělá inteligence a metoda semaforu pro chytřejší učení” od Fakulty financí a účetnictví.  

Také proměny našeho chápání vesmíru mají vliv na naše vnímání ekonomie a managementu. Nevěříte? Pak navštivte přednášky “Jak se management inspiruje kvantovou fyzikou?” a “Proměny chápaní nekonečna. 

Proměnami však prochází i mnoho dalších aspektů kolem nás. Přednášky jako “Kam se za posledních 7 let posunuly kryptoměny a blockchain?” a “Influencer marketing a výzkum sledovanosti influencerů” vám ukáží nový pohled na kryptoměny a trendy na sociálních sítích, které využívají ti největší influenceři.  

Jindřichův Hradec vám ukáže také proměny AI, ale i technologické proměny například firmy Coca Cola nebo 3D tisku. Také si budete moci zahrát zábavný kvíz a prohlédnout si proměny Fakulty managementu.

27. září vám však nabídneme i mnoho dalších přednášek a zážitků. Celý program můžete nalézt zde.

Program je vhodný pro všechny věkové kategorie – od malých dětí až po seniory.  

Vstup na všechny akce je zdarma. 

 

Co je Noc Vědců na VŠE? 

Noc vědců, akce oživující v jeden večer stovky vědeckých budov, do kterých se běžný smrtelník nedostane. Návštěvníci proplouvají laboratořemi, přednáškovými místnostmi, vybuchujícími experimenty a jdou do hloubky aktuálních témat. Děti, dospělí, senioři, každý zapálený pro vědu je vítaný. Setkejte se s našimi vědci a oni už vás naučí vědu milovat. 

V České republice se Noc vědců koná od roku 2005 a je zastoupena českými univerzitami, vědeckými ústavy, hvězdárnami a dalšími institucemi. 

Noc vědců na VŠE je skvělou příležitostí ukázat široké veřejnosti, jak fascinující může být svět ekonomie, moderních technologií a výzkumu. Návštěvníci mohou odhalit nové perspektivy a možná v sobě objeví i skrytou vášeň pro vědu. Fotografie z posledního ročníku si můžete prohlédnout v galerii níže. 

Přijďte a objevte, jaké proměny se dějí kolem nás! 

Noc Vědců 2024 na VŠE!