Noc vědců 2024 na VŠE: Proměny v ekonomii a technologiích 

Poslední zářijový pátek letos patřil na Vysoké škole ekonomické v Praze (VŠE) vědě a poznání. V rámci celoevropské akce Noc vědců otevřela VŠE své brány veřejnosti a nabídla fascinující pohled do světa ekonomie, managementu a moderních technologií. Letos již 19. ročník celostátní akce letos přilákal na vzdělávací a výzkumné instituce rekordních 100 000 návštěvníků po celé České republice! 

Noc vědců na VŠE 

Letošní ročník se nesl v duchu tématu ‚Proměna‘. V Praze jsme připravili přes 40 přednášek a dalších aktivit, které přilákaly přibližně 450 návštěvníků, včetně skupin ze středních škol. Dvě přednášky byly dokonce streamovány online.  

Fakulta managementu v Jindřichově Hradci se rovněž zapojila do Noci vědců a přivítala téměř 100 návštěvníků. Společně jsme streamovali několik přednášek z Hradce do Prahy, a naopak také z Prahy do Hradce. Celkově tak VŠE oslovila přes 550 zájemců o vědu a výzkum s tématy managementu, ekonomie a podnikání. 

Co zaujalo návštěvníky? 

Mezi populární témata patřily především přednášky o umělé inteligenci, proměnách v oblasti financí a investování či přednášky, které se zaměřily na seberozvoj. Zpětná vazba od účastníků byla velmi pozitivní. Návštěvníci Noci vědců ocenili zejména pestrost témat a kvalitu přednášek. Pro ty, kteří se nemohli akce zúčastnit osobně, jsou nyní k dispozici záznamy 2 přednášek věnující se AI a mediálním formátům: 

ChatGPT vs. člověk – kdo s koho? 

Kniha nebo video? Fotka nebo ilustrace? 

Noc vědců na VŠE opět dokázala, že management, ekonomie a související obory mohou být fascinující a přístupné široké veřejnosti.

Již nyní se těšíme na jubilejní 20. ročník, který jistě přinese spoustu nových zážitků. 

Noc vědců 2024 na VŠE: Proměny v ekonomii a technologiích